Ekološka akcija “Očistimo Zlatar”

No Comments
Kancelarija za mlade učestvovala je u dvodnevnoj ekološkoj akciji čišćenja Zlatara koju je organizovalo Udruženje “Srbija za mlade”.
Udruženje “Srbija za mlade” već petu godinu organizuje ovu akciju u želji da jednu od najlepših destinacija u Srbiji učini čistijom i spremnijom za predstojeću sezonu.
Mladi iz Udruženja i čačanske Kancelarije za mlade očistili su mesta na planini koja su bila zaprljana smećem, uključujući i obale Radoinjskog jezera. Pored ekološke akcije učesnici su imali pešačku turu na Zlataru, gde su uživali u lepotama pejzaža naše zemlje i očaravajućim pogledima.
Ovakve akcije mnogo znače mladima, jer se povezuju sa prirodom i shvataju značaj očuvanja prirode, odnosno zdrave i čiste planete Zemlje. U poslednjih nekoliko godina mladi se uključuju u ovakve aktivnosti, zbog toga što su mnogo više svesni ekoloških problema koji nas okružuju.
Kancelarija za mlade poziva mlade da se pridruže narednim akcijama koje za cilj imaju očuvanje životne sredine i osvešćivanje šire populacije o temama od životnog značaja.
Akciju “Očistimo Zlatar” podržali su i TO Zlatar i TO Sjenica.
     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

CAPTCHA


Menu