Svetionik znanja 5.0

No Comments

Svojim znanjem obasjale su Čačak osvojivši drugo mesto na “Svetioniku znanja”! 🎉 😊

Održano je finale takmičenja “Svetionik znanja” na Avali u periodu od 26. – 28. novembra.
Tim iz Čačka koji su činile srednjoškolke Tijana Vučetić, Kristina Rajić,Tijana Vukašinović i Irena Vučković sa koordinatorkom Kancelarije za mlade Marjanom Petronijević osvojile su drugo mesto predstavljajući grad Čačak.

Pobedu je odneo tim iz grada Šapca sa projektom “Yummy” koji ima za cilj informisanje mladih o značaju zdrave ishrane.

Drugoplasirani tim jeste naš tim iz Čačka sa projektom “Florin kutak” koji ima za cilj razvoj ekološke svesti kod mladih kroz opremanje eko učionice, kultivisanje prostora i sadnju drveća, a fokus samog projekta su kreativne ekološke radionice za mlade. Pomenuti prostor bi ostao na korišćenje mladima, školama i svima koji bi u prirodnom ambijentu, na otvorenom želeli da održavaju edukativne radionice.

Glasanje je podrazumevalo 3 segmenta: glasove publike, glasove partnerskih organizacija i glasove stručnog žirija. Naš tim osvojio je srce publike koja je ubedljivo glasala za tim iz Čačka i dovela ga na prvo mesto. Na kraju su nijanse odlučile između prvog i drugog mesta.

Trećeplasirani tim je tim koji dolazi iz Vršca sa projektom “Kultura pod bregom” u okviru kojeg planiraju održavanje kulturnih i edukativnih programa za mlade iz Vršca kako bi promovisali kulturu svog grada.

Prva nagrada je 250.000 dinara za realizaciju projekta koju obezbeđuje Erste banka. Zahvaljujući knjižarama “Booka” i “Službeni glasnik” omogućene su nagrade za drugo i treće mesto. Takođe, prva tri tima dobila su i javnu prezentaciju koja ima za cilj promociju najboljih timova na lokalnom nivou, a učesnici su dobili i personalizovane Evropske omladinske kartice.

Kancelarija za mlade grada Čačka je partnerska organizacija ovog takmičenja i ponosni smo na naša dosadašnja učešća na istom. Ove godine su devojke iz Čačka zaista zablistale o čemu svedoči činjenica da su u konkurenciji od 15 gradova, najpre izabrane u top 8, a zatim i osvojile 2. mesto. Grad Čačak ima čime da se ponosi.

Čestitamo svim timovima, bili ste sjajni! 👏 Najveća čar ovog takmičenja jesu nastala prijateljstva među mladima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

CAPTCHA


Menu