Danas smo na Gradskoj plaži u Čačku prisustvovali svečanom otvaranju izložbe „Čačak – održiva budućnost grada“, koja ima za cilj jačanje evropskih integracija Srbije i promovisanje visokih ekoloških standarda. Na deset dvostranih panela prikazano je na koji način Čačak, zajedno sa Švedskom, Evropskom unijom i Vladom Srbije, ulaže u upravljanje otpadom i otpadnim vodama da bi stvorio održivu budućnost grada. Izložba je otvorena uz prisustvo predstavnika Grada Čačka, Ministarstva zaštite životne sredine, Ambasade Švedske i Delegacije EU u Srbiji, a organizuje je Švedska u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Gradom Čačkom i Delegacijom EU u Srbiji.

Naše učešće u ovoj akciji bila je informisanost naših posetilaca o relevantnosti pravilnog odlaganja smeća u cilju poboljšanja životne sredine i pravilne reciklaže.

Pozivamo mlade da postanu Eko Ambasadori jer je jedan od ciljeva stvaranje mreže ljudi koji će širiti poruke o životnoj sredini, a posebno u vezi sa kampanjom koja ima za cilj uvođenje novog sistema separacije izvora otpada u Srbiji, a uloga mladih je da izveštavaju o lokalnim pitanjima, problemima ili najboljim praksama i informacijama sa terena.

„Čačak – održiva budućnost grada“ deo je „EU zelene nedelje”, koja se ove godine obeležava od 30. maja do 5. juna širom Evrope sa istim prioritetima – razvoj cirkularne ekonomije, postizanje “nultog zagađenja” i očuvanje biodiverziteta.

                   

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

CAPTCHA