📣 Pažnja: Mlada umetnica Vera Jovančević održala je svoju prvu samostalnu izložbu u Čačku. Vera ima 7 godina, a ono što je izdvaja od njenih vršnjaka su ljubav prema umetnosti i talenat koji je rano otkriven. Počela je da slika sa 15 meseci i sada ima više od 200 radova. Bila je gost Muzeja savremene umetnosti u Beogradu za 55. rođendan ove ustanove, slikala uživo i imala izložbu svojih radova.
Ova predivna umetnica u Domu kulture slikala je za posetioce uživo, a ono što je krasi je i humanost i empatija, pa je tako sa svojim roditeljima odlučila da ovo delo proda u humanitarne svrhe, za lečenje nekog deteta koje vodi borbu za svoj život i zdravlje. U toj misiji pomoći će joj Kancelarija za mlade, organizacijom licitacije. Sa porodicom Vera je odlučila da početna cena slike bude 12.000 dinara, a do sada je dostigla iznos od 14.000 dinara.
Pozivamo sve sugrađane da se uključe u licitaciju, sav novac biće upplaćen na račun deteta za koje predložite da je novac preko potreban. Svoje predloge možete slati na mejl: kzm.cacak.ler@gmail.com, putem telefona 032/349-252 ili lično u prostorijama KZM. Sliku uživo možete pogledati u Domu kulture do 13. juna.
Profesori slikarstva pred Verinim delima ostaju bez reči i tvrde da Srbija odavno nije imala takvog koloristu prirodnog dara, tako da vredi njeno delo uvrstiti u svoju kolekciju.
Slika koja se licitira je druga po redu u ovoj objavi.
                   

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

CAPTCHA