Realizovan “Agri” projekat

No Comments

U petak 13. novembra 2020. godine, u organizaciji Kancelarije za mlade održana je jednodnevna obuka u okviru Agri projekta na temu „Poljoprivreda je spremna za inovacije“.

Ovo je projekat koji se sprovodi u još 15 gradova Republike Srbije, a podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta.
U okviru obuke održana su četiri predavanja od strane stručnih lica. Mladi su imali priliku da čuju nešto više o organskoj proizvodnji, zatim o podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji i načinima finansiranja, inovacijama koje su prisutne u ovoj sferi, kao i o primerima dobre prakse.

Cilj ovog projekta je osnaživanje i motivisanje mladih da koriste poljoprivredu kao pokretač ekonomskig razvoja i da pokrenu sopstveni biznis u okviru poljoprivrede ili da unaprede već postojeću poljoprivrednu proizvodnju.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije bili smo primorani da obuku održimo onlajn, s tim što su predavači predavali iz konferencijske sale Starap centra Naučno tehnološkog parka.

Ovim putem bismo se zahvalili i Startap centru za tehničku podršku. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo i Agronomskom fakultetu koji nas je podržao na ovom putu.

Polaznike naše obuke očekuje i stručna poseta Institutu za voćarstvo kada se steknu povoljni uslovi za to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

CAPTCHA


Menu